24 de setembre 2008

Buit, no res

Ahir vaig llegir un escrit en un diari, un article científic -jo, pobre de mi, que sóc de lletres. A Ginebra tenen una màquina anomenada LHC, és un accelerador de partícules que té la finalitat de sacsejar el buit. Tal com sona. L’objectiu i el desig dels científics és demostrar, mitjançant aquest procediment, que allò que solem anomenar com a absència de matèria (el buit) conté en realitat alguna cosa, una mena de substància, textualment una ‘densitat d’energia’.
Llegir això em va deixar absort, subjugat per la densa matèria formada pels meus propis pensaments durant bona part del dia, cosa que (encara que no llegeixi articles) sol passar-me sovint fins al punt de ser el meu estat habitual.
Pensar massa sobre aquests temes t’aboca a l’abisme, l’eternitat es fa present com una idea vertiginosa. Prou.
Quan la boira va fer una mica de clariana al meu cap, ja a casa, de nit, vaig descobrir que no havia trucat les dues persones que al matí m’havia proposat trucar: comunicació inexistent, el no res. Vaig comprovar també que a la nevera no hi havia menjar: era buida. Així que, una vegada més, cap al 'xino' que, sort en tinc, hi ha just al davant de casa i que començo a sospitar que és obert sempre: eternament.

7 comentaris:

albert ha dit...

Veus? Almenys a ca'l Xino sempre hi ha "alguna cosa", i allí segur que no tenen accel·lerador de partícules ni pregunten per saber què hi havia abans de l'explosió de la gran bombolla de chicle bang bang.

Anònim ha dit...

Oh Kasku, sapigueu que de la mateixa manera que els científics han trobat la "densitat d'energia", densitat que és futura substància de creació, tal i com es descriu (entre d'altres) en els llibres sagrats hindús... doncs bé de la mateixa manera, segons la Llei de que el mateix és a dalt que a sota... allà on aneu un xino trobareu. (ja sabeu perquè us ho dic)
Ioia

Female ha dit...

Jo he intentat sacsejar el meu cos que també semblava buit, avui, però m’he marejat i he hagut de recórrer a fer allò del que desprès la meva imatge se’n ressent poc o molt aquí.

Anònim ha dit...

Kasku, heu provat de construir-vos un aparell d'aquests del buit i, i posar-hi els caps de setmana de 2 dies?... si és cert en treureu "una energia de densitat" que potser us doni algún dia de més...(si us plau si us dóna resultat informeu ràpidament al vostre blog).
Ioia

Kasku ha dit...

Albert: al 'xino', com vostè sap, la única cosa que pregunten és 'fumadol?', i a sobre és una pregunta retòrica, almenys en el meu cas.

Ioia / Female: veritat que dóna joc això de 'sacsejar el buit'? Pot ser una metàfora de tantes coses.

JunÊngel ha dit...

Dues paraules:
Cube Zero.

Gran pel·lícula...

Kasku ha dit...

Junêngel: buenu, buenu, ja l'he encarregada (PI).
PS: però vostè, qui és?

Publica un comentari a l'entrada